• IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy
  • IndepenDance Academy

Beskrivning av klasserna

COMMERCIAL JAZZ

COMMERCIAL JAZZ

En blandning av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. En dansstil med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som inspireras från musikvideos och nöjesbranschens scener.

 

SLOWDANCE

SLOWDANCE

Slowdance är en fusion av Jazz, Modernt och Balett och dansas till långsam musik, så kallade ballader.

Slowdance innehåller även en del hopp, snurr och spark samt på högre nivå även viss akrobatik.

Movment - Träning & Hälsa

Movment - Träning & Hälsa

 

En träningsklass där du använder hela kroppen i utmanande och roliga övningar.

Vi fokuserar på att skapa en stark, hållbar och rörlig kropp med ett aktivt medvetande.

Kursen är för dig som vill må bättre i vardagen, minska smärtor i kroppen och stärka dig inför andra sporter.

Vi lägger mycket fokus på en härlig gemenskap och personlig utveckling.

CONTEMPORARY

CONTEMPORARY

Under denna klass kommer vi prova några olika moderntekniker och lägga en bra grund inom dessa. Vi kommer jobba med golvteknik såväl som hopp och kast, piruetter och häng. Vi kommer jobba med kortare koreografier och stärkande teknikarbete över diagonalen. Och i koreografin kommer vi jobba med utstrålning och känslor.

BODY & POLEFITNESS

BODY & POLEFITNESS

16 års åldersgräns

Body & Pole fitness är en fysisk och ny spännande träningsform. Den är numera en etablerad och erkänd sport, som lånar många element från dans, gymnastik och cirkus samt influeras av den hundra år gamla indiska sporten mallakhamb. Idag har polefitness spridit sig till dansstudios i hela Europa, Amerika , Australien , Asien och kommer nu även här till Lidköping.

I polefitness arbetar man med hela kroppen och utmanar nya muskelgrupper. Den passar alla, motionärer till elitidrottare, gammal som ung!

Med hjälp av stolpen utövar man allt från enklare koreografier där fokus ligger på dans, några enklare snurrar och turer runt stången. Genom detta bygger vi upp rörligheten och tränar upp konditionen till en klass med avancerade övningar som handlar om ren akrobatik och avancerade övningar som kräver stor fysisk ansträngning.

Det finns nivåer och klasser till alla. Den här nya träningsformen är framför allt ett roligt sätt att utmana sin kropp, blir rörligare och bygga muskler man aldrig trodde man hade. Polfitness finns också som tävlingsform, Battle of the Pole.

Vi har klasser i Body & Polefitness, PolePower (styrka), PoleFexibility (stretch och vighet), PoleChoreography (danskoreografi med polen),  Mama-Pole (för dig som vill komma igång igen efter att du fått barn), PrePole (förberedande och uppbyggande klass) och ExoticPole on heels (dansklass med klackar). 

Välkommen till oss och anta en helt ny utmaning i denna träningsform!

 

Tåspets

Tåspets

Under denna grundläggande tåspetsklass kommer vi jobba mycket på att stärka våra fötter och få en bra grundteknik. Vi tränar på stångövningar hela lektionen till en början men successivt tillsammans tar vi oss ut på golvet utifrån gruppens möjligheter. Vi rekommenderar att du går deltar i en balettklass utöver denna. 

Vi har kurser för dig som tidigare gått tå-klass och förberedande klasser för barn 

HIGH-HEEL & COMMERCIAL

HIGH-HEEL & COMMERCIAL

Utveckla din teknik, balans och elegans för att få fram snygga linjer när du dansar i högklackat. På den här klassen fokuserar vi på show och använder oss av olika tekniker från jazz och kommersiell dans. Klassen startar med en enkel uppvärmning, sedan rör vi oss över golvet för att slipa på vår heels-teknik, likt en catwalk. Vi avslutar klassen med koreografi.

Du tar själv med dig klackskor och skyddande silikonhylsor till klacken. Observera att det måste vara en innomhus sko. Om du glömmer hylsorna kan dansgolvet ej beträdas med klackskon. 

AKRODISCO

AKRODISCO

En kombinerad kurs för dig som redan har kunskaper och deltagit i undervisning av akrobatik och discodans. Vi sätter samman discoslingor och blandar dessa med olika akrobatisk moment och slingor. Den sammansatta koreografin dansas till discomusik i 136 bpm.

Läs mer om våra nivåkrav på anmälningssidan för våra olika akrodiscokurser. 

COACHADTRÄNING FÖR TÄVLING

COACHADTRÄNING FÖR TÄVLING

Kontinuerlig coachad träning för dig som enbart tävlar hos Svenska Danssportförbundet - DSF i alla stilar

Vi har kurser för dig som är helt ny eller van på tävlingsgolvet. 

På kuserna för rekrytering går vi igenom hur tävlingsmomentet går till och vad du skall tänka på inför tävlingen och slipar på utförnadet och din koreografi.

För dig som är van på dessa klasser fördjupar vi oss mer i din dans som skall användas på tävlingsdagen och får tips och råd på hur man kan utveckla utförandet av sin dans, tekniks placering, utstrålnig och "tävlingsgolvet" och mycket mer. 

Du som elev kommer alltid uppvärmd till lektionen och redo för start.

ALLSTYLE KOREOGRAFI

ALLSTYLE KOREOGRAFI

DANSTEKNIK

DANSTEKNIK

Ett komplement till dig som redan tävlar i disco, slowdance och brittisk freestyle eller vill träna er för att utveckla dina tekniska färdigheter i tex jazz och showdance. På denna klassen finslipar du på de tekniska stegen och dess placeringar. Vi jobbar med olika hopp, kick, spinn, legcatch, legspinn, pirouetter mm som finns i danskoreografierna.

STREETJAZZ

STREETJAZZ

En dansklass med mjuka rörelser och teknik från jazzen som kombineras med tyngden och tuffare still från streeten. Denna dansstil används ofta i musikvideos och scenshower. 

RAGGA/DANCEHALL

RAGGA/DANCEHALL

Dansstilen ragga föddes på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där man jobbar mycket med höfter och bröstkorg. Musikalitet, dynamik och att skaka på hela kroppen skapar roliga utmaningar!

Om du verkligen vill släppa loss och ha kul är detta kursen för dig. 

FYS

FYS

Kondition och funktionella styrkeövningar varvas i olika stationer där vi jobbar i intervaller.

Ett roligt och tufft pass där alla tränar utefter deras egen förmåga.

 

 

Salsa Cubana

Salsa Cubana

I den kubanska salsan roterar paret tillsammans medurs och under dansen. Det är vanligare att gå runt i cirkulära rörelser än att snurra på ett ställe (som i cross body-stilen, se nedan). Turerna innefattar många komplicerat inslingrade armfattningar, Olika grundsteg i kombination med impsovisationer i form av höftrullningar och axelskakningar är vanligt. Det första steget tas vanligen på första takslaget och ibland tredje. Son är en kubansk dans med nära koppling till salsan där första steget tas på andra taktslaget, varför kubansk salsa även ibland dansas på detta vis. Detta är en form av salsa som ibland har myket fysisk kontakt. Dans i singel utförs i form av despelote samt steg och kroppsrörelser hämtade från afrokubanska sällskapsdanser så som Yambú, Guaguancó och Columbia.

MINIKIDZ

MINIKIDZ

Under lekfulla former får våra allra minsta barn ledas in i dansens underbara värld full av fantasi och spännande möten. Tillsammans utforskar vi och övar musikalitet, rytmik, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling

Stage Performance & Stage technique

Stage Performance & Stage technique

Stage Performance & Stage technique

Tycker du om att stå på scen, tävla och uppträda och vill hitta uttryck och utstrålning när du gör det?! Då är detta rätta klassen för dig.

Fokus ligger på att hitta självförtroende i rörelserna och att dansa med en stark scennärvaro.

Klassen startar med en jazzuppvärmning, fortsätter med övningar över golvet och avslutas med olika koreografier där vi jobbar i mindre grupper.

I denna klass står ”performance” i fokus

LATIN

LATIN

Vi kommer att uppleva de latinamerikanska danserna så som cha cha, salsa och rumba med mera på ett modernt sätt med islag av mycket glädje, uttryck, och underbar tektik. Att hitta flow i latinrytmerna är något som vi tillsammans kommer uppleva på dansgolvet. 

Brittisk freestyle

Brittisk freestyle

Karaktären kännetecknas av explosivitet, snabbhet, musikalitet, spänst och tekniska färdigheter, med influenser av tex Disco och Jazz.

Koreografin innehåller mycket hopp, snurrar och sprakar. På högre nivå även akrobatik. Dansen utförs i 150-163 bpm (takter / minut)

AKROBATIK

AKROBATIK

Vi utmanar oss redan från första lektionen. Passet utgår från kullerbytta, frammåt och bakåt, stå på händer, hjula, rondat, samt mjuka övergångar framlänges och baklänges. I förlängningen går vi vidare med handvolt, sidvolt och flick flack med mera. 

PARKOUR

PARKOUR

Parkour är en form av fri rörelse i sin omgivning.

Att hoppa över murar och andra hinder på ett snabbt och säkert sätt är långt ifrån allt du lär dig i parkour.

Filosofin handlar om att ta sig från punkt A till punkt B.

Hindren är inte bara fysiska utan du får också lära dig att tro på dig själv och våga mer.

 
BUGG

BUGG

Bugg är i grunden en helsvensk föreseelse, men börjar nu gra sitt antågande även i grannländerna samt kontinenten och är också en variant av den Lindy Hop som kom till Sverige. I filmer från dansstället Nalen i Stockholm (ur Danssport nr 1, 1999) kan men se den svenska Lindy Hop som ligger till grund för dagens bugg. Dansen utvecklades till den stil som dansas på olika dansställen runt om i hela Sverige. Denna stil har givetvis olika dialekter och varianter, men grunderna är i stort sett lika i hela landet. Denna dansform som är enkel i sin uppbyggnad och struktur, är en av de danser som flest tävlingsdansare och hobbydansare har valt att utöva på social nivå inom det Svenska Dansförbundet. 

När man i Sverige började tävlingsdansa i bugg under 70-talet fanns det en klass för allt, nämligen fri stil. Denna klass delades 1983 upp i utebugg och fri stil, med redan 1984 togs detta bort och en ny inledning gjordes. Den nya uppdelningnen blev fri stil och rock. Senare fick man den uppdelningen vi har idag och buggen utvecklades med stor entusiasm av dansare fårn hela Sverige. Idag r bugg den dansgren som de flesta dansklubbar har stomme i sin verksamhet och i många fall en sluss in till de andra danserna som Svenska Danssportsförbundet administrerar. 
 

FLY & SPIN och TEENPOLE

FLY & SPIN och TEENPOLE

Kurs för barn och ungdomar som gillar att klättra, snurra och träna styrka 

Vi tränar på grunderna i klättring, basic snurrar och lär som några grundläggande tricks på polestänger.

Vi bygger upp styrkan i armar och bål utefter barnets förutsättning. 

Fly & Spin för barn 7-11 år

TeenPole för ungdomar 12-15 år 

 

BARNDANS

BARNDANS

Under lekfulla former får barnen använda sin fantasi och utforska dansens värld. Vi övar musikalitet, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling.

HIPHOP

HIPHOP

Karaktären i hiphop kännetecknas av en låg nedåtgående puls. Vi strävar efter att framhäva dansens typiska "studs/bounce" eller gung i stegen tillsammans med musiken. Hiphopen dansas i "down-beat" dvs med tung känsla. Hiphopen ger stort utrymme för fri tolkning och att utveckla sin personliga stil. Vi hämtar inspiration från olika stilar så som locking, house, new school, old school och den mer kommersiella jazzen. Varje lärare utvecklar en personlig stil med inspiration från de olika stilarna och förmedlar till eleverna. Lektionen består av en kortare uppvärmingsdel  innan vi fortsätter att träna styrka, stretch och några enklare akrobatiska moment. Vi bygger även kortare kombinationer som vi tränar diagonalt över golvet. Under terminen jobbar vi med både singel hiphop och parhiphop samt introducerar improvisation. I improvisationen utvecklar vi den personliga stilen, kroppskännedom och musikalitet. 

HIPHOP IMPROVISATION

HIPHOP IMPROVISATION

I denna klass lägger vi tyngdpunkten på att  träna elvens förmåga till särskilja på olika delar av musiken och med kroppen hjälp förmedla det. Vi går igenom tekniker som utvecklar förmågan att komma över gränser till det som är utanför vår kontroll av vad kroppen kan förmedla och därigenom förbereder dansaren när de ska freestyla. Under terminen kommer vi också att jobba med olika ansiktsuttryck, kroppsuttryck och att våga ge sig hän känslan i musiken. Kursen ger mycket utrymme för det egna, personliga och helt unika kroppsspråket.

 

DISCO

DISCO

En energigivande dansstil till populärmusik. Disco kännetecknas av en konstant kroppspuls, magpump och bodyaction, som bygger på principen contraction/release. Dansstilen ger utrymme för fri tolkning, olika influenser och stil. Discodansens karaktäriseras av mycket pump, puls och hög energi. Vi jobbar med fotarbetet tillsammans med snabba starka armrörelser, mycket spänst och rena linjer i kroppen. Vi tränar teknik, stretching samt lägger grunderna och förbereder oss för olika hopp, kickar, spinn och pirouetter. Lektionerna baseras på grundsteg som sedan sätts ihop till korta diagonala övningar och danskombinationer. Vi dansar både singeldisco och pardisco. Discodansen dansas i olika tempo som ökas utefter nivå.

JAZZ

JAZZ

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen och är ofta grunden till de koreografier vi ser i musikvideos, shower och musikaler. Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Vi arbetar men kroppshållning, styrka och balans samt stegsekvenser och danskombinationer för koordination, kondition och rytm- och danskänsla.

La style

La style

En dansstil som arbetar med musikaliteten, låttexter och olika beats. Denna stil ser man ofta i musikvideos och via olika sociala medier. Stilen arbetar med många stilar såsom; hiphop, popping, locking, dancehall, house, lyrical och modernt. Denna stil kallas också för jazzfunk. 

BALETT

BALETT

Klassisk dans, grunden till all koreografi. En kombination av harmoniska kroppsrörelser till klassisk musik. Balett tränar upp smidighet, styrka, balans och koordination samt är en viktig del i varje dansares grundteknik oavsett stil.

 

HIPHOP BATTLE

HIPHOP BATTLE

Klassen riktar sig till dig som vill lära sig mer om olika hiphopstilar och förbereda sig inför tävlingsformen battles. Battle är en tävlingsgren som finns på Svenska Danssportförbundets tävlingar men även på tävlingar som sker utanför organisationer. I denna tävlingsgren kan man tävla i solo, duo och crew. Man möter en motståndare och man skal med hjälp av sin dans vinna över motståndaren. 

Kursen innefattar att lära sig och dansa stilarna old school, house, popping, dancehall, RnB och new style. Vi kommer att lära oss stilarna men också hur man identifierar musiken och kör rätt stil till rätt musik. I kursen får man även lära sig om "killer moves" som är steg som man gör för att visa att man kan saker bättre än motståndaren. 

I tex popping finns många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides. Popping är en oldschool hiphop stil som grundades i Californien. Locking i sin tur kommer från konceptet "låsande rörelser". Man fryser från snabba rörelser in i en låsande position som man håller någon sekund och sedan går man tillbaka  till den snabba farten man dansade innan. Vi bekantar oss med de olika steg termerna samt hur man rör armarna och händerna snabbt medan höfterna och benen rör sig mer avslappnat. I den här kursen lär vi oss grunderna i de olika stilarna som krävs i hiphop battles och lektionen avslutas med battlesrundor. 

Calisthenics - Streetworkout

Calisthenics - Streetworkout

 

En styrketräningsklass där du får utmana dig själv och gravitationen med olika typer av kroppsviktsövningar. Klassen passar dig som vill bygga muskler på ett annat sätt än att lyfta vikter samt lära dig mer kroppskontroll. Styrkan du får utav calisthenics och liknar styrkan hos hårt arbetande gymnaster och du kommer bli överraskad av hur mycket du egentligen klarar av.

Hemsidan producerad av
Knockout Webbyrå